22 June 2018
# Συνταγές

Κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο & αλόη pandrosia από τον σεφ Ιάκωβο Απέργη

Συστατικά

  • 1 φαρίνα
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1/2 βιτάμ
  • 4 αυγά
  • 2 ποτήρι νερού γάλα
  • 2 βανίλιες
  • μαρμελάδα βερίκοκο pandrosia με βιολογική αλόη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσει.
  • Ρίχνουμε διαδοχικά ζάχαρη με αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες και την φαρίνα διαδοχικά με το γάλα.
  • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τοποθετούμε το υλικό και το ψήνουμε για 50 λεπτά πρώτα από κάτω και μετά από πάνω 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφού ψηθεί το βάζουμε σε μια πιατέλα το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε οριζόντια με προσοχή και του βάζουμε μια στρώση μαρμελάδα και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κομμάτι του κέικ που είχαμε κόψει.

Tip Υγείας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συστατικά με μειωμένα λιπαρά. Χρησιμοποιήστε λοιπόν:

  • γάλα με 1.5% λιπαρά.
  • βιτάμ light.

και καλή σας απόλαυση!!!

Copyright © 2018 Pandrosia