08 December 2021
# Άρθρα
by Elina Polidorou, Head of R&D pandrosia

Ορός vs Κρέμα - Γιατί τα χρειάζεται η επιδερμίδα μου;

Τι είναι serum; Γιατί να το εντάξω στην περιποίηση μου; Πρέπει να βάζω serum και κρέμα; Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν εδώ και θα σου δώσουμε συμβουλές για το πως να αποκτήσεις λαμπερή, νεανική επιδερμίδα!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά! Τι είναι το serum; Το serum ή ορός είναι ένα προϊόν  με λεπτόρρευστη, ανάλαφρη υφή που εφαρμόζεται πριν από τις κρέμες. Παρά την "υδαρή"  υφή που μπορεί να έχει συνήθως είναι αρκετά πλούσιο σε δραστικά συστατικά και κάνει τη δύσκολη δουλειά: διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, τις εφοδιάζει με βιοδραστικά μόρια ώστε το νέο δέρμα που θα έρθει στην επιφάνεια να είναι υγιές και σφριγηλό. Έτσι θρέφει την επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω, βελτιώνοντας την υφή, τον τόνο και την όψη της!

Και ποια είναι η διαφορά με την κρέμα; Η κρέμα σε αντίθεση με το serum έχει πιο πλούσια υφή και θρέφει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Τα συστατικά της περιποιούνται την επιδερμίδα, συγκρατούν την ενυδάτωση και ενισχύουν τη δράση των συστατικών του serum. Επομένως, για νεανική και λαμπερή επιδερμίδα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, χρειαζόμαστε και τους ορούς και τις κρέμες! 

Ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής; Αφού καθαρίσουμε την επιδερμίδα μας από ρύπους και μακιγιάζ, εφαρμόζουμε πρώτα το serum. Αρκεί μια ποσότητα στο μέγεθος φουντουκιού. Αφήνουμε 2-3 λεπτά ώστε να διεισδύσει και να απορροφηθεί σωστά το προϊόν και εφαρμόζουμε τις κρέμες μας, κρέμα ματιών και κρέμα προσώπου.

Συνδύασε αυτά τα βασικά βήματα περιποίησης με τα προϊόντα της νέας μας skincare σειράς, εμπνευσμένη από την απλότητα της φύσης, με πλήθος δραστικών συστατικών από superfoods και κλινικές μελέτες, και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα εμφανή!  

Copyright © 2018 Pandrosia