11 January 2021
# Είπαν για εμάς
Ένα υπέροχο αφιέρωμα στην Κω!
Ευχαριστούμε πολύ την Aegean Airlines magazine: @Aegean Blue Magazine journalist: Ksenia Georgiadou photographer: Michael Patakos Photography Σελίδες 162-164

Aegean Blue Magazine: H καλοκαιρινή μαγεία της Κω & η pandrosia

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στην Κω ; Εκείνο που κρύβει για εσάς ένα ιδιαίτερο νόημα ή μια ενδιαφέρουσα ιστορία ;

Η περιοχή του Ασφενδιού και του παλιού Πυλίου είναι από τα πιο αγαπημένα μου μέρη στο νησί. Είναι ένας μαγικός τόπος που προσφέρεται για τους πιο όμορφους απογευματινούς περιπάτους, με μαγική θέα & μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται και το κτήμα της pandrosia.

Αυτό είναι και το σημείο που κρύβει ένα ιδιαίτερο νόημα για εμένα. Κρύβει την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία της ζωής μου. Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια, το 2012, όταν ο πατέρας μου, Παύλος, αποφάσισε να φυτέψει στα κτήματα μας στο Πυλί της Κω, το Θαύμα της φύσης, που ονομάζεται αλόη και αποτελεί το αρχαιότερο φαρμακευτικό φυτό με θαυμαστές ιατρικές ιδιότητες. Το μεράκι, η αγάπη και η ιδιαίτερη βιωματική σχέση με τη φύση του τόπου του τον οδήγησαν στη δημιουργία του κτήματος αυτού, που αποτελεί και το “ησυχαστήριό” του όπως συνηθίζει να λέει. Κάπου ανάμεσα σε αυτό το μεράκι, στην αγάπη  που τρέφω για εκείνον και τον τόπο μου και σε αυτή την ευλογημένη Γη που έζησε και έδρασε ο Πατέρας της Παγκόσμιας ιατρικής Ιπποκράτης, γεννήθηκε η pandrosia. Και κάπου εκεί ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι που έχει ως βασικό άξονα το όραμά μας, ένα όραμα που οδηγεί κάθε μας βήμα και δεν είναι άλλο από υγεία, ομορφιά & ευεξία για όλους.

Tι θα προτείνατε να δει κάποιος που επισκέπτεται το νησί για πρώτη φορά; 

Η πόλη της Κω θεωρείται από τις πιο πράσινες στα Δωδεκάνησα καθώς επίσης, εκτός από νησί του Ιπποκράτη (απαραίτητη η επίσκεψη στον ιστορικό πλάτανο και στο Ασκληπείο) είναι γνωστή και ως νησί του Ποδηλάτου. 

 

 

 

Copyright © 2018 Pandrosia